ActionSchool

ActionSchool e най-вече школа по ActionScript – езикът за програмиране на Flash-съдържание.

Освен да пишете добре на ActionScript, в ActionSchool можете да се научите и на някои техники и умения, необходими за “оцеляването” ви, като например “Как да накарате даден дизайнер да ви свърши работа, без да засегнете егото му”. Шегувам се.

Тренингът е проектно-ориентиран. Измисляте си проект в началото и учите разработвайки го. В случай че срешате трудности в избора на подходящ проект, ще ви бъде оказана помощ.

Сбирките се състоят 2 до 3 пъти седмично в удобно за участниците време. Графикът е гъвкав, но неприсъствие се толерира в много малка степен. Мястото е София, България.

На сбирките всеки участник представя прогреса по своя проект. Всичко се подлага на обсъждане. Всеки има право и е желателно да изрази мнение. Определят се задачите, които трябва да бъдат реализирани и представени на следващата сбирка.

Предвижда се участие на гост-лектори, както и срещи с потенциални работодатели.

Школата стартира в момента, в който има поне двама души, заявили участие. Бови участници могат да се включват и в хода на тренинга, стига нивото им да отговаря на нивото на групата.

Можете да поискате повече информация и/или да заявите желание за участие на as@gradina.net

Участието в школата е безплатно, при едно условие – всичко, което напишете, в нейните рамки е open-source и се публикува на страницата на школата. Авторът на съдържанието бива посочван (ако желае това).

В случай, че представлявате комерсиална организация, искате да се включите в школата, но не можете или не искате да публикувате написания от Вас код, можете да участвате в тренинга срещу заплащане. Конкретните условия ще бъдат съобразени, както с вашите специфични нужди, така и с тези на вашата организация.

14 responses to “ActionSchool”

 1. [вл]ог » ActionSchool - Владимир Великов

  […] Преди повече от година �?поделих една иде�?, �? ко�?то най-по�?ле �?е захващам. […]

 2. Боби

  Ееейй, луд �?и, кефиш! Давай да пием бири да разказваш как �? виждаш та�? работа, че ми е интере�?но… 🙂

  Поздрав �? Милко и “Луд �?ъм”!

 3. Alex Zvezdev

  майл-нах – да видим как и какво 🙂

 4. �?убизу�?

  �?ко това е �?ериозно, �?ъм първа пи�?та.
  Че�?тно казано �?лед като излезе �?С3 загубих интере�? (�?тана по-�?ложно за мо�?та диззайнер�?ка кратуна).
  Обаче ако има кой да ми попромие мозъка �?игурно ще вдена.

 5. Christian

  Евала, �? нетърпение очаквам първото видео 🙂

 6. Ned

  Предлагам в моето училище да �?е провежда тренингът.

  Много�?транна аудио и видео конферентна връзка между преподавател�? и учениците, и чат �? помоща на actionscript 3 , и FMS 3.;)

  Реклама в eTV. 🙂

  http://whoami-eschool.com

  В �?лучай, че имате желание за �?ътрудниче�?тво �?ъм готов да прима в�?�?ка плодотворна инициатива и креативна иде�? �?вързана �? ActionSchool и WHO AM I – eSCHOOL.

  Без претенции, че имам познани�? по actionscript и �? нетърпение очакващ да �?и закупи книгата ко�?то �?те превели!

  �?ед

 7. Владо

  Благодар�? за предложението! В�?е пак �?м�?там, че контактът очи в очи е незаменим и за два ча�?а може да �?е по�?тигне много повече отколкото във виртуална кла�?на �?та�?, о�?обено при групи от по 5 души, в каквито ActionSchool �?е провежда в момента.
  О�?вен това предпочитам кла�?ната �?та�? да е безплатна, както за преподавател�?, така и за учещите.
  Отново, благодар�? за предложението, но на този етап ми�?л�?, че н�?ма как да �?ме �?и полезни. В �?лучай че нещата �?е промен�?т, ще Ви имам предвид.

 8. Ned

  И�?крено жела�? у�?пех на ActionSchool!!!

 9. Мартин

  Добре Владо поми�?ли малко �?ъщо и над Видео уроци, които да запи�?ваш �?ам нещо като http://gotoandlearn.com и да ги качваш, защото не в�?ички живе�?т в Софи�? и имат възможно�?т да идват но имат желание да работ�?т или да продължават �? обучението �?и на Flash мол�?те 🙂 защото и аз �?ъм �?ред т�?х 🙂

 10. rosen

  Az bijh jelalda se zapi6a na kursovete, samo ako moje da mi predostavite pove4e informaciq na lichniq mail kojto sum posochil

 11. Ралев

  �?а мен инициативата ми харе�?ва.
  Бих �?е при�?ъединил като “ученик” 🙂
  Кога почваме?

  Пишете на имейла за подробно�?ти.

  Ps: даже май �?и изми�?лих вече actionscript задачка 🙂

 12. [вл]ог » “Безплатен кур�?” - Владимир Великов

  […] количе�?тво запитвани�? и желани�? за уча�?тие в ActionSchool. Благодарно�?тите за това отиват преди в�?ичко към Боби, […]

 13. Sonja

  Аз съм заинтересувана,поздравления за инициативата, в днешно време изглежда невероятно.:)
  Моля за информация на имейла :)Ако не е вече късно :)))

 14. megortika

  Аз съм от Русе и бих желала да посещавам този курс, но нямам физическата възможност да идвам в София. Кога ще имаме възможност и ние да се възползваме от това добро дело?

Leave a Reply