Who's Blue?

Преди да напиша това, което възнамерявам, искам да заявя, че по-скоро-симпатизирам на Иван Костов (който има проблеми с това – вратата е ей-там), но въпреки тези си симпатии ще се опитам да бъда обективен.

В последните седмици Пламен Юруков застана открито зад тезата, че Костов и редица негови съпартийци нямат място в избирателните листи на Синята коалиция, тъй като са виновни за разцеплението на СДС (справка).

Само на мен ли ми се струва, че това, което Юруков прави в момента, не е нищо друго, освен опит за насилствено разцепване на СДС? Практиката да се говори едно, а да се прави точно обратното… някой да обвинява другиго за неща, които самият той прави… не предизвиква ли всичко това болезнени асоциации за едни други политически сили?

Накрая, след като през 2007 “твърдото ядро” на СДС с цялата си компетентност е успяло да си избере за лидер човек като днешния Юруков, имаме ли основания да се сърдим на Костов за “разцепването”, при положение, че като лидер очевиндо е имал достатъчно време да се убеди, че гангрената в СДС е в много напреднала фаза и спасението на “дясното” може да се осъществи единствено чрез повсеместни ампутации.

4 responses to “Who's Blue?”

 1. Владо

  Няколко дни по-късно написаното по-горе се появи в Дневник.

  http://www.dnevnik.bg/analizi/kolumnisti/2009/05/12/717826_dobri_dni_za_sds/

 2. Artistify

  Интересно изложение на гледната точка, даже ми стана толкова интересно, че очаквах да публикуваш Част #2 🙂

  За мен това си беше чисто и просто излизане на СДС out of the blue, проба на нов политически пиар. Време беше да се упражни някой нов похват, който да разлае кучетата предизборно.

  Незнам, обаче, до колко този скандал ще окаже влияние на избирателната активност. Повечето хора навярно до 7 юни няма да са наясно, защо трябва да има избори за евро депутати и с какво това ще помогне на страната ни.

  За справка – през 2007 избирателната активност е била 28.60%. Съмнявам се тази година да надхвърли 40 %, въпреки многобройните кампании, семинари и курсове, които бяха проведени с цел насърчаване и информиране на обществеността, най-вече младата част от избирателите.

  В тинята, наречена политически елит плуват много глави, и въпреки, че са много аз все още немога да открия тази глава, която да ме убеди, че заслужава да ú симпатизирам.

 3. Владо

  http://vlado.gradina.net/?p=346 тук можеш да видиш как ще познаеш главата. Поне аз така познавам моята. Дори се появи пример – No. 5 в листата на Синята коалиция. Атанас Чобанов, който в продължение на 2 или 3 години неуморно се труди за това българите, които са се осигурявали в чужбина да бъдат освободени от задължението да се осигуряват повторно в България. Казус, който беше доста перверзен в своята същност и за който депутатите дълго време не искаха и да чуят. (Тогава Мартин Димитров беше един от малкото които се застъпиха).

  За мен изборът вече е направен.

  Ако нямаш намерение да ходиш на избори, можем да се видим да разкажеш как си – аз ще черпя бира, а ти в замяна ще идеш да гласуваш. 🙂

  Давай да ги махаме тия сегашните, че са като един наш общ “началник” – некадърни, но за сметка на това несменяеми.

 4. Artistify

  Ако не си я чел вече, обърни внимание на тази статия: http://www.capital.bg/show.php?storyid=719532

  Представа си нямаш каква муха ми пусна в главата,но май нещата започват да стават по-ясни и сред *тинясалите* глави започват да проличават и някой подходящи 🙂

  Иначе за излизането съм *ON*, правя го само, защото си обещал безплатна бира 🙂 До края на май ще имам малко пътувания, но ако през юни (можеби преди вота за Еуро депутати)си навит може да се видим. Надявам се, че ще дойдеш в комплект с другия Flash Master 🙂

Leave a Reply