В Столичен инспекторат

… бях учтиво поканен да се обадя след този ми афектиран пост. Звъннах и директорът (Веска Георгиева) ме прие още на другия ден. Отдели ми повече от половин час, изслуша ме, каза, че ще нареди проверка и, че трябва да внимавам като правя такива изказвания и “тежки обвинения”. Останах с впечатлението, че очакваше да съм хлапак с интернет връзка, който я използва, за да се прави на интересен със (станали булевардни вече) термини като “корупция”. Каза ми да избягвам да ходя на работа с кола, а да ползвам градския транспорт, но като разбра, че при минус 5 градуса навън съм дошъл с колело, сякаш се убеди, че по-скоро може да вярва на това, което съм написал.

Каза ми също, че има екип от PR-и (някой от тях е написал коментара в поста), които “прослушват ефира”, което е много похвално. Даде ми и визитка и ми каза, да звъня директно на телефона за сигнали, вместо да се надявам PR-ите да ме засекат.

02 987 55 55 – сигурно ще ви се наложи някога 🙂

Изводът за мен е, че по по-високите етажи на администрацията има желание за работа и се полагат усилия. Проблемите обаче са най-вече по ниските, където на много места просто чакат да стане 17:00. Другият проблем е, че ако трябва да направим обобщаващо изказване (слагайки всички граждани под общ знаменател), то знаменателят ще е “свине”. Затова и не разбирам какво толкова се пенят някои по отношение на изказванията за “материала”.

2 responses to “В Столичен инспекторат”

 1. Artistify

  Колко “светкавична” реакция,но причините за това може да са няколко:
  1.все още могат да се намерят хора, които искат да работят и да оправдават заплатите си и/или
  2. добре се справяш със SEO -то, и SE-ите са френдли настроени към теб

  П.П. Употребата на побългарен английски или англокизиран български е умишлена. Нека сме “модерни” в една бавноразвиваща се коунтри 🙂

 2. Zlatkakircheva

  Ми4сля че винаги може да се намери начин да се излезе от тази екокриза, стига да имаме желание да работим съвестно.Кварталите в София са в Епидемична криза. Всички строителни фирми изхвърлят боклуците си където намерят извън обектите си и превръщат околната среда в сметища.Давам за пример община Триадица. Месноста Кръстова вада. Там наистина всички улици се ликвидират от строителните фирми. Кмета на общината твърди че всичко е наред.Ако тръгнете по ул. Никола Крушкин -чолака ще помислите че сте на100 км. от София. Кошмара е пълен.

Leave a Reply